Missiomaailman toiminnassa on mahdollista alkaa kummiksi kokonaiselle lapsiryhmälle. Kummiohjelmamme toimii kolmessa kohteessa: Intian Deborah-lastenkodissa, Pakistanin köyhien lasten koulussa sekä Sosuan slummikoulussa Dominikaanisissa.

Keskustelumme Intian ja Pakistanin paikallisten työntekijöiden kanssa ovat osoittaneet, että kummiohjelmissamme on tarve kummeista, jotka tukevat koko yhteisöä. Deborah- tai koulukummille ei nimetä tiettyä lasta, vaan siinä vaikutetaan koko yhteisöön. Tämän rinnalla jatkuu arvokas yksittäisten kummilasten tukeminen normaaliin tapaan.


Intian Deborah-kummius

Deborah-kummina toimit Intian Jeyporen lastenkotimme lasten kasvatuksen, koulutuksen, terveyden ja ravitsemuksen hyväksi. Deborah on ainoa kristillinen lastenkoti Jeyporessa. Lastenkodin tukeminen on hieno mahdollisuus luoda kestävä pohja lasten elämään, sillä lapsista 80 %:lla on hindutausta ja useimmat heistä kuulevat opetusta Jeesuksesta vasta lastenkodilla.

Deborah-koti perustettiin 13 vuotta sitten seitsemälle katulapselle. Yhdistyksemme on ollut alkuajoista saakka ylläpitämässä kotia. Pitkäjänteinen työ on tuottanut hedelmää. Lastenkodista on valmistunut jo kymmenittäin nuoria, jotka välittävät evankeliumia eteenpäin Intiassa. Deborah-kummius antaa sinulle mahdollisuuden olla muuttamassa satojen intialaisten lasten elämän.

Pakistanin koulukummius

Koulutus on monen pakistanilaisen lapsen suurin haave. Missiomaailman perustamaan Pakistanin köyhien kouluun on valtavasti hakijoita. Paikalliset koulutetut työntekijät tutustuvat hakijoiden taustoihin ja vanhempiin, jotta pystyvät seulomaan kouluun ne, jotka ovat huonoimmassa asemassa. Koulutus on lapsille suuri lahja, joka antaa hyvät lähtökohdat heidän elämälleen. Koulukummina voi vaikuttaa pysyvää muutosta lasten koulutuksen laatuun ja koulun lapsiin, opettajiin ja sitä kautta myös ympäröivään yhteisöön. Koulun henkilökunnan tavoitteena on kasvattaa Pakistaniin tulevaisuuden johtajia, jotka rakastavat Jeesusta. Koulussa tarjottava päivittäinen lämmin ateria on myös tärkeä osa koulun arkea, sillä useimmat lapset eivät saa riittävästi ravintoa kotonaan.

 

Sosúan slummikoulukummius

-Tule kummiksi ennen kevätlukukauden alkua

Voisitko Sinä alkaa tukemaan vuoden 2019 aikana vaikeassa tilanteessa olevia lapsia Dominikaanisen tasavallan Sosúan kaupungissa? Slummikoulun oppilaissa on prostituoitujen, huumeidenkäyttäjien ja kodittomien perheiden lapsia.

Koulun perustaja ja rehtori Evely Peniche on esittänyt kutsun tulla auttamaan ja kouluttamaan slummin lapsia. Koulu on kasvamassa ja toimii lähes ilman valtion apua. Hän on juuri rukoillut, voidaanko osaa lapsista enää ottaa kouluun. Amerikkalaisen järjestön johtaja on ilmoittanut, etteivät he voi jatkaa vuoden 2019 alusta enää kaikkien koulun lapsien tukemista oman sairautensa johdosta.

Kummitoiminnassa sinulle on nimetty oma kummilapsi Sosúan slummikoulussa. Kummeilla on mahdollisuus seurata lapsen kehitystä, rukoilla oman kummilapsen puolesta ja saada kummilapselta kuulumisia vuosittain kirjeen ja valokuvan kera. Kummituki menee myös koko slummikouluyhteisön hyväksi. Näin voimme turvata sen, että kaikki lapset saavat tasaisesti jatkaa koulussa, eikä kukaan lapsista joudu keskeyttämään sen vuoksi, että esim. yksittäisen kummin tuki Suomesta keskeytyisi.

 

Rauhan kummi -ohjelma

Tuemme Haifaan, Israeliin sijoittuvaa taideprojektia. Taiteilija Kamil Dow:n kristillisessä taidekeskuksessa järjestettävä taidekurssi tarjoaa vähävaraisille lapsille mahdollisuuden osallistua korkeatasoiselle taidekurssille, johon kuuluu piirtämistä ja maalaamista.

Erityistä kurssilla on se, että osallistujiksi valitaan sekä juutalais- että arabilapsia. Kurssin aikana lapsille annetaan tehtäviä, joiden myötä he saavat toimia yhdessä, yli ja ohi kaikkien vallitsevien ennakkoluulojen ja vihanpidon. Kurssin kantavana voimana on rakkauden, toivon ja välittämisen osoittaminen. Näillä on todellinen voima murtaa kovimpiakin suojamuureja. Kurssin lopuksi lasten perheille järjestetään hieno taidenäyttely. Emme malta odottaa, mitä lasten ja heidän perheidensä kohdalla tuleekaan tapahtumaan!

Tähän jännittävään projektiin etsimme kummeja mahdollistamaan yhdelle juutalais- tai arabilapselle tämä ainutlaatunen kokemus. Kummit saavat vastavuoroisesti erityisiä raportteja kurssin ja kummilapsen tiimoilta.

 

Ilmoittaudu kummiksi

Voit ilmoittautua kummiksi lomakkeilla: Intian Deborah-koti, Pakistanin kouluSosúan slummikoulu tai ottamalla minuun yhteyttä sähköpostilla.

Kummina voi toimia periaatteessa kuka vain: yksittäinen henkilö, perhe, yritys tai esim. soluryhmä. Kun olet ilmoittautunut, lähetämme sinulle postitse tietopaketin, jossa on ohjeet jatkosta.

Kuukausittaisen tuen määrän voit valita itse, mutta suosittelemme alarajaksi 25 euroa tai 300 euroa kerran vuodessa. Tuki mahdollistaa lasten kehitykselle kestävän pohjan ja voimme kehittää arvokasta työtä Deborah-kodissa ja Pakistanin koulussa edelleen.

Marjaana Korhonen
Kummikoordinaattori
marjaana@missiomaailma.fi