Afganistan

Missio Peshawarissa kutsuu!

Kesäkuussa 2016 olin puhumassa pastori Anwar Fazalin johtamassa suuressa seurakunnassa Pakistanissa. Kokouksen jälkeen eteeni ilmestyi nuori perhe, joka esitti minulle kauniin kutsun tulla vierailulle heidän kotikaupunkiinsa Peshawariin. Kaupunki sijaitsee aivan Afganistanin rajalla ja sillä on erittäin paha maine talebanien toteuttamien lukuisten terrori-iskujen tähden. Näiden nuorten silmistä loisti rakkaus, rohkeus ja syvä luottamus Jumalaan, vaikka he olivat joutuneet elämään veristen pommitusten keskellä. Kirjoitin sinä iltana muistiin päivän ta­pahtumat, ja totesin, että ”tänään kuulin Jeesuksen äänen, joka rohkaisi minua vastaamaan Pes­hawarin kutsuun: ”Kyllä!”

Elokuussa 2021 saimme viestin Peshawarista. Uskovat ystävämme raportoivat, että heidän kaupungistaan on tullut keskeinen paikka, jonne afgaanit pakenevat talebanien vainoja. Piispa Amos (nimi muutettu turvallisuussyistä) johtaa avustustyötä salaisessa paikassa, jossa aute­taan afgaanipakolaisia, jotka ovat tulleet maahan laittomasti. Heidän joukossaan on myös kristittyjä, jotka ovat olleet tyypillisesti Afga­nistanissa talebanien tappolistalla. Ihmiset ovat kertoneet, että heidän pankkitilinsä on jäädytetty ja koko omaisuus on jäänyt Afga­nistaniin. Heidän pakomatkansa on kulkenut usein metsien ja erämaiden halki, joissa piileskelee myös ihmiskauppiaita ja terroristeja. Virallisia rajanylityspaikkoja vartioivat talebanien joukot ja Pakistanin hallitus on ilmoittanut, ettei se ota vastaan enää pakolaisia. 

Peshawarista tullut viesti Missiomaailmalle päättyy kysymykseen, haluammeko auttaa? Kyllä, lupasin sen Jeesukselle jo viisi vuotta sitten! Haluamme auttaa ennen kaikkea kristittyjä afgaaneja, sillä heidän mahdollisuutensa aloittaa uutta elämää Pakistanin kaltaisessa muslimimaassa on enemmän kuin haastavaa. Peshawarin kristityt tekevät avustustyötä erittäin vaarallisissa olois­sa ja tarve on suuri. Ihmiset tarvitsevat kiireesti ruokaa, puhdasta vettä, suojaa ja vaatteita. Tiimimme haluaa vastata myös heidän hengellisiin tarpeisiinsa. Ruokousaiheita riittää! Parantajaa ja lohduttajaa tarvitaan. Hän on Jeesus.

Nyt meillä on mahdollisuus vastata Peshawarin kutsuun: ”Kyllä!” Tue projektia taloudellisesti ja rukoile missiossa mukanaolevien turvallisuu­den puolesta. Lokakuun loppuun asti lahjoitukset tähän mis­si­oon voidaan kohdistaa viitteellä kiireellisin tarve: 123. Kiitos rukouksistasi ja lahjastasi!

Markus Korhonen

Pakistanissa elää noin 3 miljoonaa afgaania, joista 1,5 miljoonaa ihmistä ei ole virallisesti rekisteröity.

Markus Korhonen julistamassa Pakistanissa 2016.