intia

INTIA HÄTÄtilassa - apuasi tarvitaan

Keskiviikkona 26.5.2021 Intian Bengalinlahdelle ja Orissan osavaltioon iskeytyi raju Yaas-sykloni. Lähes 20 000 taloa on vaurioitunut, monet padot ovat sortuneet ja joet tulvivat, jonka johdosta alueelta on evakuoitu jo 1,5 miljoonaa ihmistä.

Tämä toisen asteen hirmumyrsky pahentaa Intian hätätilaa entisestään. Intian Orissassa sijaitsevan Deborah-kodin johtaja Wara Raju kertoo järkyttävistä koettelemuksista, jotka maa on kohdannut. Jo pelkästään koronan toinen aalto Intiassa on ajanut koko 1,3 miljardin asukkaan maan kriisiin. 

Pitkään jatkuneet sulkutilat ovat lamauttaneet yhteiskuntaa varsinkin kaikkein köyhimpien intialaisten kohdalla. Valtava osa intialaisista on menettänyt työnsä, eikä heillä ole varaa ruokaan, eikä varsinkaan lääkinnälliseen apuun. Intian terveydenhuollon kantokyky on ylittynyt koronan aikana katastrofaalisesti. Sairaalat ovat täynnä ja ihmisiä kuolee jatkuvasti happipulaan.

Hätätila osuu pahiten maan lapsiin, joista monet ovat me-

nettäneet huoltajansa tai eivät enää voi käydä koulua. Useat lapset ovat ruvenneet kerjäämään kadulla ruokaa ja menevät ovelta ovelle anomaan almuja. Jumala on ihmeellisesti varjellut Deborah-kodin lapsia ja henkilökuntaa tähän asti. Jatkathan rukousta Intian puolesta, että tästä äärimmäisestä kriisistä päästään yli. 

Lähetämme kriisiapua Intian orpo­­­­­­­kotimme lähistölle. Kohdennamme avun lapsiin,  joiden huoltajat ovat sairastuneet tai menettäneet kaiken sekä hankimme kriisin keskelle lisää perustarvikkeita, hygieniavälineitä ja ruoka-apua. 

Tee lahjoitus jo tänään, Intian lapset tarvitsevat sinua!

Kiitos lahjastasi,

Marjaana Korhonen

Lahjoita Intian viitteellä 9001!