IRan

Mustaq - Murhaajasta Raamatun jakajaksi

Iranilainen Mustaq tuomittiin 40 vuoden ikäisenä vaimonsa murhasta 21 vuodeksi vankilaan. Seitsemän vuoden vankilassa olon jälkeen Iranin valtio tuli tarjoamaan hänelle sopimusta ja mahdollisuutta vapauteen. He tarvitsivat salamurhaajan Syyriaan. Ehdot olivat yksinkertaiset: 50 dollaria vihollisen tappamisesta ja amerikkalaisen tappamisesta 100 dollaria. Kahden vuoden aikana Mustaq teki valtavan summan rahaa.

Hän käytti rahat oman ravintolan avaamiseen Ira- nissa. Aina kun hän tarvitsi rahaa, hän palasi takaisin Syyriaan. Erään kerran hän hyökkäsi kristityn miehen kotiin ryöstäen miehen rahat ja tavarat. Silloin hän näki miehen kodin seinällä taulun Jeesuksesta, jossa luki: ”Jumala on rakkaus! Jeesus rakastaa sinua.” Tämä taulu herätti hänen huomionsa, eikä se jättänyt häntä rauhaan.

Muutama kuukausi myöhemmin Mustaq oli jälleen omassa ravintolassaan. Hänen työntekijänsä kes- kusteli uuden asiakkaan kanssa nimeltä Emam. Emam on kristitty ja salakuljetti Raamattuja ihmisille. Hän tuli tiskille maksamaan laskunsa ja sanoi työntekijälle: ”Jumala on rakkaus!” Kun Mustaq kuuli tuon, hän pysähtui siltä seisomalta ja meni suoraan tiskille Emamia kohti ja kysyi: ” Mistä olet oppinut, että Jumala on rakkaus? Emam alkoi kertoa hänelle Raamatusta ja Jeesuksesta ja antoi välittömästi Mustaqille oman Raamatunsa.

Viiden päivän päästä Mustaq kutsui Emamin takaisin keskustelemaan hänen kanssaan. Mustaq alkoi itkeä välittömästi nähdessään Emamin ja sanoi haluavansa antaa elämänsä Jeesukselle. Sinä päivänä Mustaq koki anteeksiannon, rauhan ja ilon Jumalan kanssa. Tämä uskoontulo tapahtui kesällä 2020. Tämän jälkeen Emam on tavannut Mustaqia 3 kertaa viikossa raamattupiirin merkeissä. Nyt Mustaq on alkanut kutsua muutamia ystäviään raamattupiiriin, jota hän vetää itse.

Mustaqista, entisestä murhamiehestä, on tullut raamattupiirin vetäjä Iranin herätyksen keskelle! Ira- nin seurakunta on nopeimmin kasvava seurakunta maailmassa. Maassa ei voi kokoontua ison joukon kanssa, mutta ystävyys-evankeliointi tuottaa hyvää hedelmää. Olennaisena osana tässä herätyksessä on se, että Iranilaiset kristityt saavat lukea Jumalan Sanaa omalla kielellään.

Kun lahjoitat Missiomaailman kautta Raamattuja Iranin viitteellä, tarjoat Emamin kaltaisille Raamatun jakajille mahdollisuuden ojentaa Jumalan Sanaa hengellisille etsijöille. Lahjoita Raamattu jo tänään ja ole osa Iranin herätystä!

 
 
 
 
 
 
 
 

Missiomaailma jatkaa Raamattujen toimittamista Iraniin. Raamattujen kysyntä kasvaa jatkuvasti, koska Iranissa on meneillään iso herätys. Tavoitteemme on helmikuun aikana kerätä varat vähintään 1000 farsinkieliseen Raamattuun. Yhden kirjan hinta on 5 euroa. Toimimme yhteistyössä WorldCompassionin kanssa, jonka tavoitteena on toimittaa 30 000 Raamattua Iraniin tämän vuoden aikana.

Lahjoita Jumalan Sanaa viitteellä: 7867 Raamattu 5€/kpl