Israel

"Let my people go" -työ kasvaa

Israelin koronarokotus-ohjelma on noussut tehokkuudessaan maailmankuuluksi. Viranomaiset ovat ilmoittaneet rokottavansa maaliskuun loppuun mennessä kaikki halukkaat kansalaiset. Tavoite on, että rokotuksien jälkeen ihmiset pääsevät liikkumaan rajoituksetta.

Missiomaailman perustaman Armon talon johtajat, Dima ja Ella Brodkin, odottavat jo innolla koronarajoitusten poistumista: ”Kaikki suunnitelmamme ovat Jumalan käsissä. Viime vuosi oli koronasta huolimatta työntäyteinen. Nyt odotamme, että pääsemme viemään eteenpäin erityisesti ”Let my people go” -työtä.

Armon talo on mukana projektissa, joka auttaa Venäjältä Israeliin palaavia juutalaisia heidän ensiaskeleissaan. Korona-aikana juutalaisten kiinnostus paluumuuttoon Israeliin on kasvanut räjähdysmäi- sesti. Vuonna 2020 Israeliin muutti noin 21.000 uutta paluumuuttajaa. Viranomaiset arvioivat, että tänä vuonna maahanmuutto voi kasvaa jopa yli puolella, 50.000 maahanmuuttajaan!

Armon talon maine on levinnyt laajasti maahanmuuttajien keskuudessa Bershevassa. Avuntarvitsijoita olisi päivittäin niin paljon, että olemme joutuneet rajaamaan apumme vain niihin, jotka ovat vuoden sisällä ovat muuttaneet Israeliin. He saavat keskuksessamme lääkkeitä, ruokaa, vaatteita ja rakkaudellista huolenpitoa. Ihmisten kasvoilta paistaa kiitollisuus, kun he saavat täydennystä perheensä monenlaisiin aineellisiin tarpeisiin.

Korona-aikana vanhukset ovat joutuneet olemaan eristyksissä, joten tiimimme on vienyt ruokaa koteihin sellaisille vanhuksille ja sairaille, jotka eivät pys- ty tulemaan itse paikalle. On paljon vanhuksia, joita käydään katsomassa sairaalassa ja rukoilemassa heidän puolestaan. Ihmeen kautta monilta potilaalta ovat kivut kadonneet ja lääkärit ovat ihmetelleet yli- luonnollista muutosta.

Brodkinit ovat tehneet viime vuosina useita matkoja myös Venäjälle ja Ukrainaan. Viime keväänä suun- niteltu isompi seminaari Armaviriin, Etelä-Venäjälle jouduttiin siirtämään rajojen sulkeutuessa ja toteutetaan heti rajojen auetessa. Monien juutalaisten sydämet ovat entistä valmiimpia maahanmuuttoon, mutta he tarvitsevat asiantuntevaa apua, miten muuttoprosessi voidaan käytännössä toteuttaa. Kiitos, että jatkat rukousta ja tukemista viitteellä 4310

Yhteistyöterveisin,

Ella ja Dima Brodkin