Missiomaaiman kesäuutisia

Kyseessä on pääkirjoitus Missiomaailman Heinäkuun 2020 uutislehdestä:

Hyvä Missiomaailman ystävä, kädessäsi on ensimmäinen uutislehti, jonka tyttäreni Helmi on taittanut. Helmi on ollut muutamia viikkoja kesätöissä Missiomaailmassa ja tehnyt jo monenlaisia projekteja mediatyöhön, mm. Pakistaniin englanninkielisen raamattuohjelman lapsille. Helmillä on kova innostus lähetystyöhön ja sen tähden tuntuu erityisen mukavalta tehdä työtä oman tyttären kanssa.

Uutislehtien tekemiseen liittyy minulle itselleni paljon muistoja, sillä lehden perustaminen oli ensimmänen työtehtäväni lähetysjärjestössämme, kun aloitin toimistopäällikön työt lähes parikymmentä vuotta sitten. En ollut koskaan aikaisemmin tehnyt ainuttakaan lehteä, eikä minulla ollut mitään käsitystä siitä, mitä sen toimittaminen vaatii. Jumala kuitenkin siunasi työmme ja lyhyessä ajassa lehden tilaajia oli jo noin 18.000 kotitaloutta Suomessa ja aina ulkomailla asti.

Korona-aikana aloin lueskella vanhoja uutislehtiämme ja se oli yllättävän tunteikas kokemus. Lähes jokainen lehti toi minulle muistoja mieleen vuosien varrelta. Välillä nauroin onnistumisille ja välillä pala meni kurkkuun 
pettymyksien hetkistä. Päällimmäinen tunne oli kuitenkin kiitollisuus siitä, että Jumala on ollut uskollinen: ”Tiedä siis, että Herra, sinun Jumalasi, on Jumala, uskollinen Jumala, joka pitää liiton ja on laupias tuhansiin polviin asti niille, jotka Häntä rakastavat ja pitävät Hänen käskynsä” 
(5. Moos 7:9).

Kriisitilanteissa luottamuksemme Jumalaan testataan. Nyt pyydämme rukousta Intian Deborah -kotimme puolesta, joka taistelee koronaa vastaan. Orpokodilla mo-net lapset ovat saaneet tartunnan ja kodin työntekijät ovat joutuneet venymään paljon vaativissa oloissa. Luotam-me Jumalaan, että hän varjelee lapset ja kaikki sairastuneet parantuvat pian. Kiitos, että muistat lapsia rukouksin!

Kevään aikana olemme pitäneet tiivistä yhteyttä eri puolille maailmaa etäyhteyksien kautta. Lähetyskoulun suunnittelussa tilanteet ovat menneet eteenpäin hienosti kevään aikana yhteistyökumppaneidemme kanssa ja voimme edetä siinä, kun tilanne maailmalla normalisoituu. Jumala on nostanut sydämellemme Afrikan työn vahvistamisen. Paikallisten kontaktiemme kanssa olemme järjestäneet Skypessä rukouskohtaamisia. Olemme suunnitelleet lähetysmatkaa tiimin kanssa Malawiin ja Mosambikiin heti, kuin se on vain turvallista. Shire-joella toimivan lähetyslautan lisäksi olemme kartoittamassa mahdollisuutta  
pienen lähetysaseman rakentamiseksi alueelle.

Juutalaisten kiinnostuksen kasvu paluumuuttoon on yksi mielenkiintoisimmista ilmiöistä, mitä korona-aikana on tapahtunut. Tietojemme mukaan suorat lennot esimerkiksi New Yorkista Tel aviviin ovat olleet kevään aikana täynnä. Monet juutaiset ovat tehneet korona-aikana päätöksen muuttaa Israeliin. Missiomaailman tukemalla Armontalolla autetaan nyt maahanmuuttajia tiiviisti ja valmistaudutaan isoon maahanmuuttoaaltoon. Soppakeittiö jakaa ruokaa ja vaatteita viikoittain maahanmuuttajille, joiden keskuudessa on paljon kiinnostusta myös hengellisiä asioita kohtaan. Bershevassa useita ihmisiä on mennyt keväällä kasteelle ja lähtenyt seuraamaan Herraa palvelutyömme kautta.

Olemme kiitollisia jokaisesta uskollisesta erirukoilijasta ja tukijasta. Haluamme toivottaa kaikille erittäin rentouttavaa ja siunattua kesää!

Markus Korhonen

toiminnanjohtaja

Israelin työ kasvaa

Missiomaailman tukemalla Armontalolla autetaan nyt maahanmuuttajia tiiviisti ja valmistaudutaan isoon maahanmuuttoaaltoon. Soppakeittiö jakaa ruokaa ja vaatteita viikoittain maahanmuuttajille, joiden keskuudessa on paljon kiinnostusta myös hengellisiä asioita kohtaan. Bershevassa useita ihmisiä on mennyt keväällä kasteelle ja lähtenyt seuraamaan Herraa palvelutyömme kautta.

Lastenohjelmia lähetysmaihin

Jeesuksesta kertovia lapsille suunnatuja ohjelmia kuvataan lähetetysmaihin kuten Pakistaniin ja Intiaan.