MOSAMBIK

Jounin ja Jessican matkakertomus

Noin 1,5 viikkoa sitten tilasimme lentoliput Malawiin ja vielä silloin tulvavesi oli korkeimmillaan. Tiet ja sillat olivat poikki ja etelä-Malawi oli veden takia ”eristyksissä”. Kun saavuimme 17.3 sunnuntaina Malawiin, oli tiet jo saatu auki ja pääsimme heti maanantai-aamuna Shirejoen rannalle viemään Missiomaailman lähettämää ruoka-avustusta. Koska tilanne aina kriisialueilla on epävakaa, otimme selvää ja saimme tietää että lähempänä työaluettamme oli mahdollista ostaa maissia. Oli turvallisempaa jakaa ruoka pienissä erissä kylien asukkaille kuin ajaa iso rekka vaarallisen reitin läpi. Saimme jaettua ruuat hyvin ja pidimme Malawin puolella useita kokouksia; ihmisiä kastettiin ja rohkaisimme kylien asukkaita. Kaikki kuusi kylää, jotka ovat työalueellamme ovat tuhoutuneet ja mustan mudan peitossa. Ihmiset ovat kuitenkin aloittamassa jälleen rakentamisen kun vesi laskee. Kylien asukkaat ovat todella kiitollisia Missiomaailman ja muiden avun antajien lahjasta. Mosambikin hallitus ei pysty tai halua tukea näitä asukkaita, mutta Jumala voi auttaa ja on antanut nämä ihmiset meille että voisimme tukea heitä.

Rakkain terveisin Jouni ja Jessica