TUHOTULVA VYÖRYI UUDESTAAN MOSAMBIKIIN!​

ANTAKAA TE HEILLE SYÖDÄ!

Tammikuussa Shire-joen tulvat aiheuttivat valtavat tuhot Mosambikissa. Missiomaailma aloitti helmikuussa avustusprojektin seitsemän kylän pelastamiseksi yhdessä Lähetyslautta ry:n kanssa. Olemme viikoittain lähettäneet ruoka-avustusta lähetyslauttamme toiminta-alueelle ja näytti pitkään siltä, että akuutti hätätilanne saadaan hallintaan. 

Maaliskuun alussa tapahtui kuitenkin dramaattinen käänne. Uusi rankkasade alkoi piiskata aluetta useita päiviä ja Shire -joki alkoi tulvia jälleen. Tällä hetkellä tilanne on se, että Mosambikin lisäksi myös Malawin puolella siltoja on sortunut, patoja on romahtanut, rakennuksia sortunut ja perheet ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan. Tilanne on nyt pahempi kuin aikaisemmin. 

Sydämemme itkee hädässä elävien ihmisten puolesta. Emme osanneet ajatella 10 kuukautta sitten saatuamme rakennettua lähetyslauttamme käyttökuntoon Shire-joella, millaisten haasteiden eteen ensimmäisen toimintakauden aikana joutuisimme. Sadat ihmiset ovat kuulleet evankeliumin ja nyt saamme olla myös ruokkimassa näitä ihmisiä viikoittain! Koemme olevamme opetuslasten kaltaisessa tilanteessa, kun Jeesus sanoi: ”Antakaa te heille syödä!” (Luuk. 9:13)

Jouni ja Jessica Rantanen lentävät maaliskuussa kriisialueelle johtamaan avustustyötämme. Emme voi antaa ihmisten kuolla nälkään! Hankimme rekan, jolla avustuskuormat kuljetetaan niin lähelle tulva-aluetta kuin mahdollista. Tällä hetkellä tiet ja sillat alueelle ovat poikki. Rukoillaan, että keino avustusten kuljettamiseksi perille löytyy nopeasti. Teemme kaiken voitavamme, että apu menee ajoissa perille.

Missiomaailma tulee jatkamaan kylien tukemista seuraavien kuukausien aikana, kunnes kriisi on ohi. Olemme sydämemme pohjasta kiitollisia ystävillemme, jotka olette lähteneet tukemaan tätä avustustyötä. Haluamme pelastaa nämä seitsemän kylää nälkäkuolemalta ja tarvitsemme nyt ihmisiä, jotka seisovat rinnallamme. Nämä paljon kärsineet ihmiset ovat täysin tukemme varassa. Pyydämme hartaasti, että jatkaisit tukeasi Mosambikiin kunnes kyläläiset saavat uuden sadon pelloiltaan. 

Rukoillaan Jounin ja Jessican matkan puolesta. Uskon, että Jumala kääntää nämä yli-inhimmilliset koettelemukset siunaukseksi. Rukoillaan, että avustustyön yhteydessä heille avautuu mahtavia tilaisuuksia kertoa evankeliumia ihmisille. Saakoon tuhannet ihmiset kuulla ja tuntea konkreettisesti, mitä on Jeesuksen rakkaus ja hänen valtakuntansa todellisuus. 

Ajattele, mikä mahdollisuuksien ovi meille on avautunut: Pelastaa seitsemän kokonaista Mosambikilaista kylää Jeesukselle! Tule mukaan – annetaan heidän syödä! 

 

Kiitos lahjastasi.

Markus Korhonen Toiminnanjohtaja