20.12.2018

RAUHAN KUMMI -OHJELMA SIUNAA HAIFASSA!

Missiomaailman rauhan kummi ohjelma tukee tämän vuoden aikana vähävaraisille lapsille suunnattua taidekurssia Haifassa. Marraskuun 28. Markus Korhosella oli mahdollisuus käydä tutustumassa tähän työhön ja kurssilla opiskeleviin lapsiin.

Taiteilija Kamil Dow:n vetämä taidekurssi on hyvin erityinen, sillä kurssille valittiin sekä juutalais-että arabilapsia. Kurssin aikana lapsille annetaan tehtäviä, joiden myötä he saavat toimia yhdessä, yli ja ohi kaikkien vallitsevien ennakkoluulojen ja vihanpidon. Tälläinen yhteys on hyvin harvinaista Israelissa ja tekee tästä työstä erityisen arvokkaan.

Lapset tekevät yhdessä myös taideteoksia, jossa on mukana Raamatun sanomaa, kertomuksia ja opetuksia. Kamil on myös tunnettu taitavana raamatunopettaja ja juuri Jumalan sana saa ihmeitä aikaan! Dow kertoi vierailun ajan useita esimerkkejä siitä, kuinka hänen oppilaansa ovat vuosien aikana saaneet kosketuksen Jumalan rakkauteen hänen oppitunneillaan oppimien raamatunjakeiden kautta.

Ihailin erityisesti sitä, miten hienosti Kamil on onnistunut rakentamaan luottamusta sekä arabi- että juutalaiskoulujen ja lasten vanhempien kanssa. Tähän kurssille oppilaita on valittu 10 juutalaislasta ja 10 arabilasta, mutta kurssin jälkeen järjestettävään taidenäyttelyyn osallistuu molemmat koulut, joissa on yhteensä lähes 1000 lasta. Näen tämän suoranaisena ihmeenä, sillä tämänlaista mahdollisuutta tuoda hengellisiä asioita esille kouluissa ei ole edes Suomessa, jossa kaikki hengellinen on karsittu kouluista lähes kokonaan.

Katsellessani lasten työskentelyä kurssilla silmäni osui koulun pihamaalla olevaan isoon pommisuojaan nro 79. Jokaisen koulun pihalla pitää Israelissa olla sellainen, johon on juostava nopeasti kun hälytys tulee. Ihmiset ovat väsyneitä ainaisessa pelossa elämiseen ja sotimiseen. Hyvin usein voimme ajatella, ettemme voi tehdä asioille mitään. Se ei ole totta. Raamatun mukaan on parempi, että sytytämme pienen valon kuin ettemme tee mitään ja kiroamme vain ympärillä olevaa pimeyttä.

Taide kurssin kantavana voimana on rakkauden, toivon ja välittämisen osoittaminen. Näillä on todellinen voima murtaa kovimpiakin suojamuureja. Emme malta odottaa, mitä lasten ja heidän perheidensä kohdalla tuleekaan tapahtumaan!

Jos haluat tukea Rauhan kummiohjelmaa Haifassa, voit tehdä sen Rauhan kummiohjelmamme kautta.

Kiitos kaikille tukijoille.

Markus Korhonen