Toinen kokonainen päivä Afrikassa.

Lähetyslautan kokoaminen Shire-joella on ollut ikimuistoinen kokemus. Eilen saavuimme tiimin kanssa Shire-joen rantaan Malawin ja Mosambikin rajalle. Kokosimme telttaleirin ja purimme rekkakuorman ison paikallisjoukon ihmetellessä vieressä, mitä kummaa heidän kylällään oikein tapahtuu.

Väsyneenä ja onnellisena nukahdin teltassani kirkkaiden tähtien alla. Yöllä heräsin klo 2 yöllä virtahepojen mylvintään ihan telttaleirimme vieressä.

Aamulla heräsimme jo auringon sarastaessa ja aloimme kokoamaan lauttaa. Työt sujuivat suunnitellusti ja lautan runko onnistuttiin kasaamaan nopeasti. Rannalla oli satoja ihmisiä seuraamassa kasausta koko päivän. Huomenna lautta valmistunee käyttökuntoon. Ihan mahtava fiilis, että näkymme on nyt todellisuutta. Päivän aikana tapasimme myös Mosambikin puolella olevan seurakunnan johtoa, jotka auttavat lähetyslautalla jatkossa monissa käytännön asioissa.

Illan päätteeksi auringon laskiessa järjestimme rannan läheisyydessä puun alla kokouksen. Jouni Rantanen puhui innokkaille kuulijoille tuhlaajapoika kertomuksen.

Huomenna lautan rakentaminen jatkuu. Kiitos rukoustuesta.

Markus Korhonen

 

Kokouksessa Shire-joen rannalla.

Lautan kasaus etenee.