Ruokakassi Irakiin 

Missiomaailma on päättänyt osallistua Livets Ordin joulukampanjaan. Tällä lahjalla ostamme noin viisikymmentä kiloa ruokaa yhdelle perheelle. Lahja sisältää perunoita, sipuleita, tomaatteja, kurkkuja sekä aprikooseja.

Kontaktihenkilömme Ville Männistö vieraili Pohjois-Irakissa pakolaisleirillä, lähellä Mosulia. Monet kristityt ja muihin vähemmistöryhmiin kuuluvat ihmiset ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan ISIS:in vallatessa kaupunkeja ja kyliä vuonna 2014 alkaneen sodan jälkeen. Nyt Irakin armeija on länsimaiden avustuksella vallannut takaisin Mosulin.

”Olin kymmenen kilometrin päässä Mosulista ja kuulin miten tykit ampuivat, ihmisiä virtasi ulos kaupungista ja YK:n aloittamille leireille. Satoja tuhansia ihmisiä on paennut Mosulissa.” Ville kertoi.

Pakolaisleirit ovat aivan täynnä ja monet ihmiset joutuvat etsimään suojaa muualta mm. vallaten puolivalmiita taloja ja pystyttäen kankaista väliaikaisia asumuksia. Talvi on tulossa ja Pohjois-Irakissa tulee talvella jopa lunta. Nämä ihmiset ovat taivasalla ja suuressa avun tarpeessa. Kontaktimme kuvasi miten haavoittuvaisia perheet ovat ja kaikessa kauheudessaan saattavat jopa myydä lapsiaan pois, että koko perhe ei kuolisi.

Paikalliset kontaktimme tekevät erittäin hyvää työtä rakentamalla suojakoteja ihmisille, auttamalla lääkäreiden avulla sekä antamalla ruokapaketteja perheille. Ruoka-
apu on erittäin tärkeää, koska perustarvikkeista kuten riisi, peruna, jauhot, hedelmät ja öljy on suuri pula. Eräs suurperhe kertoi, kuinka heillä oli vain yksi kananmuna ruokana koko perheelle.

Me haluamme olla mukana auttamassa. Koemme suurta tuskaa ihmisten puolesta Irakissa ja Syyriassa. Nyt meille on avautunut aivan uudet kanavat tukea ihmisiä paikan päällä. Apu todella menee perille ja vaikuttaa muutostaihmisten elämissä.

”Nyt on meidän mahdollisuutemme vaikuttaa. Viidenkymmenen kilon ruokalahjan merkitys yhdelle perheelle voi olla elämän ja kuoleman välinen asia. Annetaan perheille todellinen joululahja Jumalalta!”, Ville lopettaa rohkaisten.