Lämmin tervehdys Pakistanin koulun lapsilta Lahoresta, jossa uusi kouluvuosi on juuri käynnistynyt. Kesän aikana koulumme muutti uusiin tiloihin, jotka sijaitsevat lähellä edellistä koulurakennusta. Opettajat ja lasten vanhemmat ovat auttaneet muutossa ja kaikki on saatu hyvään järjestykseen koulun alkaessa.

Kesällä lapset pitivät koulusta lomaa, mutta seurakunta järjesti heille kesäleirin. Kesäleirillä oli paljon leikkejä ja mukavaa yhdessäoloa. Lasten mieliin jäi erityisesti Raamattu-projekti, jossa he pääsivät tutustumaan Raamatun kertomuksiin tuoreella tavalla.

Tänä lukukautena koulussamme opiskelee 130 lasta. Kummien avulla olemme voineet auttaa lapsia kouluttautumaan raskaan tiilitehdastyön sijaan. Pakistanin lapsilla ei ole oikeutta ilmaiseen perusopetukseen, kuten Suomessa. Monien koululaisten vanhemmat eivät olleet koskaan käyneet itse koulua ja ovat lukutaidottomia. Tämä johtaa perheet köyhyysrajan alapuolelle, ja koulun sijasta heidän lapsensakin joutuvat töihin. Jumalan johdatusta rukoillen Missiomaailman koulun opettajat ja henkilökunta etsivät koulun lähistöltä Lahoresta lapsia, jotka ovat tällaisessa tilanteessa ja pyytävät vanhempia lähettämään lapsensa kouluun. Yhteistyö vanhempien kanssa on kehitysmaissa todella tärkeää, että lasten vanhemmat ymmärtäisivät koulutuksen tärkeyden, sillä usein juuri vanhemmat estävät lasten koulunkäynnin lähettämällä heidät ansaitsemaan elantoa.

Tänä vuonna näkymme onkin valmentaa vanhempia ja vapaaehtoisia kouluavustajia tukemaan lasten oppimista. Vanhemmat ja vapaaehtoiset kouluavustajat opettavat lapsia lukemaan ja laskemaan myös kouluaikojen ulkopuolella. Jos koulun aloittavat lukutaidottomat lapset ovat jo isompia, opettajat alkavat antaa tukiopetusta ja haastavat vanhempia motivoimaan lapsiaan koulunkäyntiin. Koulussa on myös ns.nopean oppimisen linja, jossa oppilaita ohjataan henkilökohtaisesti eri aineissa. Tänä syksynä koulun opetusohjelmaan on lisätty myös taideaineita, piirustusta, musiikkia, draamaa ja tanssia. Tämän on huomattu auttavan lapsia parantumaan, oppimaan ja innostumaan koulusta enemmän.

Olemme iloisia siitä, että viime lukuvuoden aikana 27 edistyneintä oppilastamme aloitti koulun ohella opiskelemaan ammattiin valmistavaa ainetta, kuten ompelemista. Tämä auttaa heitä työllistymään huomattavasti paremmin myöhemmin elämässään.

Haastamme koululaisia osallistumaan sunnuntain pyhäkouluihin, jota koulun yhteydessä toimiva seurakunta tarjoaa. Tiimimme vierailevat usein lasten perheiden luona ja jakavat lasten vanhemmille Jumalan Sanaa. Mahtavaa on se, että lapset haluavat tulla pyhäkouluun ja heidän perheensä kuulee samalla Jeesuksesta ja alkaa usein käymään seurakunnassa aktiivisesti.

Kiitämme esirukouksista ja tuesta. Tämä on arvokasta ja pitkäjänteistä työtä, joka kantaa iankaikkista hedelmää.

Siunattu se, jolla on hyvä sydän,

hän antaa leivästään tarvitsevalle.

Snl.22:9

Marjaana Korhonen