HERÄTYS- JA LÄHETYSJÄRJESTÖ

Israel


Prodkinien perhe: Polina, Dima, Ella, Simon ja Valla.

Kirjoitan tätä kirjettä 15.7. klo 19. Sain juuri yhteyden Bershevaan Prodkinien perheeseen. Tytär Polina kertoi nopeasti kuulumiset:  

"Istumme täällä turvahuoneessa. Sireenit soivat. Tänään aamulla piti alkaa tulitauko, mutta Hamas ei ole säästellyt rakettien ampumisessa, niitä on tullut tänäänkin Israeliin 76!

Hamas on tämän sodan aikana näyttänyt järkyttävät kasvonsa. Heidän puhemiehensä Sami Abu Suhri sanoi 13.7. Al Aqsan tv-haastattelussa: 'Tämä on jotain mitä ihmisten täytyy kuulla, me emme johda ihmisiämme tuhoon, me johdamme heidät kuolemaan.'

Jouduimme tänään perumaan sovitun matkan Jerusalemiin näiden terroristien takia. Emme ole peloissamme, mutta meidän pitää olla varovaisia. Työskentelen itse kylässä, jossa asuu paljon arabeja. Vaikka tunnelma on kireä, luotamme Jumalan varjelukseen. Veljemme Simon on armeijassa ja juuri Gazan rajalla valmistautumassa maahyökkäykseen. Muistakaa myös häntä rukouksin.

Olemme kuulleet ihmeellisiä tarinoita miten Jumala on varjellut. Tässä aivan lähellä raketti lensi ystäviemme parvekkeelle, mutta jostain käsittämättömästä syystä se ei räjähtänyt ja jälleen kerran ihmiset säästyivät lähes varmalta kuolemalta."

Kuunnellessani Polinan kertomusta millaista sotaa Israelissa nyt käydään, en voinut kuin itkeä. Näyttää siltä, että Jumalan kansa tulee kokemaan vuosien 2014 ja 2015 aikana hyvin vaikeita aikoja, kuten muutama kuukausi sitten lehdessämme kirjoitimme Verikuu -artikkelin yhteydessä. Meidän tehtävämme on auttaa Israelia.

Polina kysyi puhelimessa, voisiko Missiomaailman ystävät sitoutua tukemaan uuden kodin vuokraamista ja kalustamista 500 eurolla kuukaudessa Ukrainasta tulevia maahanmuuttajia varten, jotka tarvitsevat tilapäisen kodin. Vastasin myöntävästi. Haluan toteuttaa lupaukseni, auttaisitko meitä tässä?

Jaamme viikoittain kolme ateriaa Beershevan köyhille soppakeittiössämme ja meillä on kuntoutusohjelma huumeista eroon haluaville miehille. Haastan Missiomaailman ystäviä tukemaan Prodkinien perheen johtamaa arvokasta työtä Israelissa elokuun aikana. Lahjoita nyt, tarve on suuri. Jumala on luvannut siunata niitä, jotka siunaavat Israelia.

Kiitos lahjastasi.

Markus Korhonen

Missiomaailma Israelissa

  • Soppakettiö kolme kertaa viikossa Beerseban köyhille
  • Huumehoitokoti miehille
  • Messiaaninen seurakunta
  • Exodus-työ