HERÄTYS- JA LÄHETYSJÄRJESTÖ

Liikuttava kohtaaminen lasten kanssa


Markus Korhonen puhumassa orpokotimme lapsille 10.11.2012. Deporah-kodissa on 186 lasta, joista 80 oli tullut kampanjaan.

Kampanjan aikana emme ehtineet käydä Deporah-orpokodissamme Raipurissa, johon oli useamman sadan kilometrin matka, mutta melkein puolet lapsistamme oli tullut junalla kampanjaan ja tapaamaan meitä.

Lastenkotimme lapset olivat ehkä tilaisuuksien innokkaimpia ylistäjiä. Pastori Raju kertoi, että he olivat jo kuukausien ajan rukoilleet ja paastonneet kampanjan ja meidän puolesta. (Huom! Paastoaminen on tarkoittanut lasten kohdalla pidättäytymistä jostakin heille tärkeästä, kuten makeisten syönnistä.) Kaikesta näki, että näitä lapsia pidetään todella hyvin.

Kun Markus pyysi edellisenä iltana, että jakaisimme jotakin lapsille, koin Pyhän Hengen sanovan: "Kerro heille, että he ovat niin kauniita."

Kun aamukokous koitti, arvatkaa millä sanoilla Marko aloitti: "Te olette niin kauniita". Arvatkaa myös millä sanoilla Markus avasi lapsillemme suunnatun kokouksen: "Te olette niin kauniita". Tästä huolimatta ja jopa vahvistuneena jatkoin samalla viestillä, ja luin Psalmista 139:13-16, joista viimeisin jae kuulu näin: Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kaikki sinun kirjaasi, ennenkuin ainoakaan niistä oli tullut. "

He oppivat tuntemaan Jeesukseen vasta lastenkodissamme

Oli niin liikuttavaa kohdata nämä upeat pienet ihmiset. Osa heistä ei tiedä vanhemmistaan tai sukulaisistaan. Toiset on tuonut orpokotiin esimerkiksi setä, koska suku ei ole voinut tarjota huolenpitoa. Kaikilla lapsilla tuntui olevan yksi yhteinen tekijä: he olivat oppineet tuntemaan Jeesuksen ja Pyhän Hengen vasta orpokodissamme. Tämä on valtavaa. Mitä Herra vielä tekeekään näiden lasten kautta, kun he kasvavat!

Tapasin 12-vuotiaan Abramin, jonka vanhemmat olivat antaneet pois köyhyyden takia. Silti hän loisti rauhaa ja rakkautta. Luokseni tuli noin 10-vuotias tyttö kantaen vuoden ikäistä vauvaa ja pyysi, että rukoilen tämän puolesta, koska viimeiset viikot hänellä oli ollut paljon kipuja. Eräs tyttö toivoi Herralta uutta perhettä. Sydämeni suli näille pienille.

Oli todella hyvä kohdata orpokodin lapsiamme ja olla mukana kampanjassa. Näissä konkretisoitui se työ, jota teemme Suomesta käsin. Ystävä, et uskokaan kuinka suuressa ja vaikuttavassa toiminnassa olet mukana.

Teksti ja kuvat Pertti Muikku


Lapset esittivät henkilökohtaisia rukouspyyntöjä ja rukoilimme heidän puolestaan.


Orpokotimme lapset ylistävät Herraa pastoreille suunnatussa kokouksessa.


Aabramilla ei ollut ketään kun hänet tuotiin orpokotiin. Nyt hän on Jeesukseen rakastunut nuorukainen.

Missiomaailma Intiassa

  • Deborah-lastenkoti Jeyporessa
  • Kummiohjelma
  • Evankeliointikampanjat