HERÄTYS- JA LÄHETYSJÄRJESTÖ

20 000 osallistujaa Jagdalpurin kampanjassa

TUHANNET VASTASIVAT USKOONTULOKUTSUUN

Missiomaailman Intian kampanja Jagdalpurissa 8.-11.11. oli menestys. Tilaisuuksiin osallistui noin 20 000 ihmistä, joista vähintään puolet olivat hinduja. Tuhannet vastasivat uskoontulokutsuun ja monet todistivat paranemisista.

Saavuimme Jagdalpuriin yöllä. Oli kuin olisimme tulleet aaverauniokaupunkiin. Yhtään ihmistä ei näkynyt, mutta lehmiä ja koiria sitäkin enemmän. Myös muutama kissan kokoinen rotta juoksi kadun yli.

Intian työmme johtaja pastori V.V. Raju halusi näyttää meille ensimmäisenä julisteet ja banderollit, joilla mainostettiin kampanjaa. Niitä olikin näyttävästi ympäri kaupunkia Markon kuvan kera. Kampanjan nimi oli "Festival of Peace" eli Rauhan festivaali.

Kertaakaan aiemmin ei näin suurta evankelioimiskampanjaa ollut järjestetty Jagdalpurissa, jonka ympäristössä asuu jopa 20 miljoonaa ihmistä. Ylipäätään turistit eivät tule näille seuduille terrorismin ja köyhyyden takia.

Meille kerrottiin, että kampanjan puolesta oli rukoiltu ja paastottu paljon. Se tuntui. Koin, että saimme ikään kuin vain astella eteen päin ja kaikki tarkoitettu avautui eteemme.

Taivaassa juhlittiin

Ensimmäisenä kampanjapäivänä saavuimme suoraan jo alkaneeseen tilaisuuteen. Jokainen meistä kukitettiin tervetulotoivotuksena. Intian lastenkotimme vanhimmat lapset pitivät tanssiesityksen ja ylistys käynnistyi Intiassa suositun muusikko-pastori Wilson Georgen vetämänä. Kansa palvoi Herraa täydestä sydämestä. Heitä oli vaivoista vanhuksiin. Tuntui upealta, että tällainen kokoussarja voitiin järjestää aivan kaupungin keskustassa.

Tuli Marko Selkomaan vuoro. Hän julisti palavasti Jumalan Sanan perusevankeliumia. En ole ennen nähnyt hänen saarnaavan ulkomailla, ja oli ilo huomata, että se tapahtui aivan yhtä luontevasti kuin Suomessakin. Elekieli ja äänen käyttö oli vain vieläkin eloisampaa, kulttuurierothan täytyy ottaa huomioon.

Julistuksen loppuosassa Marko kysyi, kuka haluaa ottaa Jeesuksen sydämeensä ensimmäistä kertaa. Tuhannet kädet nousivat. Tämä oli lähes uskomaton näky. Herra tietää, mitä kunkin yksilön kohdalla tapahtui, mutta voimme olla varmoja, että taivaassa juhlittiin tuona hetkenä.

Seuraavaksi Marko pyysi eteen niitä, jotka olivat sairaita. Sadat ihmiset syöksyivät paikalle.

Ihmeparantumisia

Rukouspalvelun jälkeen lavalle pyydettiin heitä, jotka olivat parantuneet kokouksen aikana. Tuli kymmeniä todistajia. Heistä ensimmäinen oli hindu-nainen, joka itkien kertoi vapautuneensa suunattomasta ahdistuksesta, kun oli kuullut Jeesuksen äänen. Eräs mies kertoi, kuinka hän sai kuulon oikeaan korvaansa ja rinnassa ollut kasvain hävisi. Yksi vanhempi nainen todisti, että hänen halvaantunut kätensä oli nyt täysin terve. Hän näytti myös kohtaa mahassa, josta oli hävinnyt kasvain. Eräs nuori mies sanoi, että hän parani syvästä masennuksesta. Tämänkaltaisia todistuksia saimme kuulla jokaisena kampanjailtana monia.

Jumala oli järjestänyt myös muita yllätyksiä. Monien paikallisten poliitikkojen ja johtajien lisäksi kampanjassa vieraili osavaltion kuningas. Saimme kutsun seuraavan päiväna aamupalalle hänen palatsiinsa. Sen aikana Marko sai kertoa evankeliumia ja rukoilla tämän hindu-kuninkaan puolesta.

Teksti ja kuvat Pertti Muikku

Missiomaailma Intiassa

  • Deborah-lastenkoti Jeyporessa
  • Kummiohjelma
  • Evankeliointikampanjat