HERÄTYS- JA LÄHETYSJÄRJESTÖ

Koskettavia kohtaamisia Deborahissa


Lapset voivat hyvin ja heistä huokuu elämänilo, nauru ja leikin riemu. 

Saavuttuamme Deborah-lastenkodin pihaan kaikki lapset olivat toivottamassa meitä lämpimästi tervetulleiksi. Kohta heidän keskeltään pieni tyttö juoksi halaamaan meitä ja kuiskasi "Mama, papa". Hän ei olisi halunnut irrottaa otettaan. Tuossa hetkessä ymmärsin sen rakkauden vaikutuksen, jota nämä lapset ovat saaneet kokea Missiomaailman ystävien kautta vuosien ajan.

"Tuossa hetkessä ymmärsin sen rakkauden vaikutuksen, jota nämä lapset ovat saaneet kokea Missiomaailman ystävien kautta vuosien ajan."

Markus on käynyt Intiassa kymmeniä kertoja ja sain itse vihdoin nähdä tämän lastenkodin arvokkaan työn. Olin onnellinen siitä, että Deborah-kodin lapsista huokuu elämänilo, nauru ja leikin riemu. Koin tärkeänä, että sain tutustua myös työntekijöihin, koska heidän roolinsa kasvattajina on olennainen osa lasten arkea ja kehitystä. Rouva Padama on kuin Deborah-kodin sydän, lämmin rakastava äitihahmo kaikille lapsille. Lisäksi kodissa työskentelee Wararaju, jolla on lempeän isällinen ote lapsiin. Muutamat Deborah-kodissa varttuneet nuoret toimivat apuopettajina. On hienoa, että tästä kodista on tullut vaikeista olosuhteista tuleville lapsille paikka, jossa heidän elämänsä suunta saa muuttua.


Pieni tyttö juoksi halaamaan meitä ja kuiskasi: "Mama, papa".


Lastenkotimme lapsia ja henkilökuntaa. Takana on Deborah-kodin rakennus.

Rukousvastaus

Lasten ohjelmaan kuuluu tärkeänä osana koulunkäynti, johon heillä menee läksyjen teon kanssa paljon aikaa päivästä. Lisäksi heillä on aamulla ja illalla tunti aikaa rukoukselle, jossa he rukoilevat Suomen, Missiomaailman ja tukijoidensa puolesta. Nämä rukoukset eivät jää kuulematta. Kerroin lapsille rukousvastauksesta, jonka sain viikko sitten. Henkilö, joka alkoi kevään lopussa tukea kahta kummilasta, sai kesän aikana läpimurron elämässään asiaan, jota hän on rukoillut vuosia tapahtuvaksi. Pyhä Henki oli sanonut naiselle, että tämä voitto tuli kummilasten rukousten kautta. Tuolloin nainen ei vielä tiennyt lasten rukouksista.

Deborah-koti

Deborah-kodin rakennus on toimiva. Siinä on monta huonetta erikseen tytöille ja pojille. Kussakin huoneessa on majoittuneena noin kuusi lasta. Heillä on kuitenkin todella vähän mitään ylimääräistä. Olikin ihanaa, kun saimme jakaa heille terveisenä Suomesta karkkeja ja tikkareita, joita syötiin hymyissä suin. Veimme myös monenlaisia lautapelejä kuten kimblen, bingon, muistipelin ja palapelejä sekä tarvikkeita ulkoleikkeihin; hyppynaruja ja sulkapallomailoja. Lapset juoksivat pihalle heti leikkimään näillä.

Kun lapset varttuvat aikuisiksi, heidän tilalleen otetaan uusia lapsia. Lapsia, jotka tarvitsisivat apua on ympäröivissä kylissä paljon. Paikalliset pastorit valitsevat rukoillen ne, jotka he kokevat olevan eniten avun tarpeessa ja tuovat Deborah-kotiin.


Lapset tanssivat meille tervetulijaisiksi kuten Intiassa on tapana.

Lapset kuin pala taivasta

Toivon, että voisin välittää sen hetken, jossa lapset rukoilivat, lauloivat ja tanssivat Jeesukselle. Se oli kuin pala taivasta maan päällä. Suomalaisittain heiltä puuttuu paljon. Silti he ovat löytäneet taivaallisia rikkauksia monesti paljon meitä enemmän. Se, että saamme auttaa heitä, siunaa meitä tavalla, jota emme täysin vielä ymmärrä.

"Suomalaisittain heiltä puuttuu paljon. Silti he ovat löytäneet taivaallisia rikkauksia monesti paljon meitä enemmän."

Deborah-kodin lapset pyysivät kertomaan rakkaita terveisiä Suomeen. He kutsuvat meitä ja teitä sanoilla "äiti ja isä". He halusivat lähettää terveisiä kaikille Suomen kummeilleen ja kaikille Missiomaailman työn tukijoille ja rukoilijoille. Kiitos ystävät, että osoitatte näille lapsille sitä rakkautta, jota heiltä puuttuu. Teidän huolenpitonne johdosta heillä on Deborah-kodissa kaikin puolin hyvä olla.

Marjaana Korhonen

Missiomaailma Intiassa

  • Deborah-lastenkoti Jeyporessa
  • Kummiohjelma
  • Evankeliointikampanjat