HERÄTYS- JA LÄHETYSJÄRJESTÖ

Deporah-orpokotimme täyttää 10 vuotta

Deporah-orpokoti perustettiin vuonna 2002 kahdelletoista katulapselle Jeyporeen, Intiaan. Jumalan armosta kodissamme on heitä tänään 186. Kiireellisin tarpeemme olisi saada lapsille koulukirjat.

Mikä on Deporah-orpokoti?

- Se avattiin vuonna 2002 kodittomille katu- ja orpolapsille - Sen tarkoitus on tarjota huolenpito ja mahdollisuus hyvään tulevaisuuteen Jumalan rakkaudessa - Kodissa asuu tyttöjä ja poikia yhteensä 186 kahdessa eri kohteessa - Lapset ovat nyt 3-18-vuotiaita. Osa heistä hakee jo korkeampiin koulutusasteisiin - He saavat perusopetuksen sekä koulutuksen ammattiin - Opetamme sosiaalisia ja emotionaalisia taitoja - Tarjoamme terveydenhuollon

Tähtihetkiä

Joulu. Juhlimme joulua erittäin lämpimässä hengessä. Lapset organisoivat ohjelman itsenäisesti. He mm. tekivät näytelmän, jossa Jeesus-lapsi syntyi. He lauloivat lauluja ja tanssivat. Tätä seurasi erityinen jouluateria.

Matka meren rannalle. Teimme lasten kanssa piknikin merenrannalle visakhapatnamiin tammikuussa. Lapset nauttivat retkestä erityisen paljon, koska monet heistä näkivät meren ja sen kauneuden ensimmäistä kertaa. Tämä matka laajensi monen lapsen maailmankuvaa.

Hankintoja

Tänä vuonna lapsille on hankittu kahdet koulupuvut, koulukengät, koululaukut, solmiot ja vöitä. Heille on hankittu myös neljät päivittäin käytettävät vaatekerrat ja alusasut. Lisäksi on hankittu kahdet vaatteet, joita voi pitää kirkossa ja ulkona. Heille on ostettu myös tarpeelliset hygieniatarvikkeet. Lisäksi olemme hankkineet lakanoita, moskiitto-verkkoja, tyynyjä ja peittoja.

Opetus

Lapset saavat perusopetusta valtion koulussa ja yksityiskouluissa. Vanhimmat lapsemme ovat jo pyrkimässä korkeampiin opintoasteisiin kuten ammattikouluihin ja yliopistoihin. Olemme järjestäneet erityisiä valmentavia kursseja turvaamaan pääsykokeiden onnistumista.

Lapsille ostetaan koulunkäyntiin tarvittavat kirjat ja välineet. Seuraavan lukukauden koulutarvikkeet on vielä hankkimatta ja tarvitsisimme varat niihin pikaisesti. Olemme kiitollisia, jos pystytte auttamaan tässä.

Terveys

Olemme järjestäneet lapsille säännöllisen terveystarkastuksen. Sairaille annamme tarvittavan hoidon. Olemme testanneet veriryhmät ja mm. mahdollisen hepatiitti B:n turvallisuuden takia.

Opetamme lapsille hygienian tärkeyttä, jotta he pystyvät itse pitämään terveyttään yllä.

Saavutuksia

Uskomme, että olemme voineet varustaa lapsia tulevaisuuteen huolenpidon, koulutuksen, sosiaalisen- ja emotionaalisen kasvatuksen sekä terveydenhuollon kautta.

Olemme opettaneet heille Jumalan rakkautta. He ovat kykeneviä kehittämään hengellistä elämäänsä rukoillen, paastoten, laulamalla hengellisiä lauluja sekä opettelemalla ja tutkimalla Raamattua.

Rukousaiheita

Pyydämme, että rukoilkaa tarpeiden täyttymisen puolesta. Kiireellisin tarve on lasten koulutarvikkeet. Yhden lapsen koulutarvikkeet maksavat n. 25 euroa.

Kiittäen ja siunaten,
pastori Raju
Intian työn johtaja

***

4.9.2012 - Lahjoituksia on tullut riittävä määrä lasten koulutarvikkeisiin. Sydämellinen kiitos kaikille lahjoittajille!

Missiomaailma Intiassa

  • Deborah-lastenkoti Jeyporessa
  • Kummiohjelma
  • Evankeliointikampanjat