HERÄTYS- JA LÄHETYSJÄRJESTÖ

Kokemuksia Deporah-orpokodista


Deporah on ainoa kristiilinen lastenkoti Jeyporessa. Lapsista 80%:lla on hindu-tausta ja useimmat heistä ovat kuulleet opetusta Jeesuksesta vasta lastenkodilla. (Kuva: Pertti Muikku)

Oli hyvä nähdä millainen Deporah on. Olin tavannut osan lapsista pari vuotta sitten Jagdalpurin kampanjassa, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun kävin paikanpäällä.

Kun meidät ensimmäisenä iltana haettiin hotellilta lastenkodille, oli jo pimeää. Ilma tuoksui maaseudulle ja kostea hiekkatie rapisi jalkojemme alla. Sitten pimeydestä alkoi pilkottaa valoja ja kuulua rytmikästä laulua. Lapset tulivat meitä vastaan näyttäen tietä valolampuillaan. Astelimme kuin enkelisaattueessa portaille saakka. Myös kadun asukkaat tulivat seuraamaan hymyssäsuin vastaanottoamme. Ja se oli mitä sydämellisin.

Deporah perustettiin 12 vuotta sitten seitsemälle katulapselle. Nyt lapsia on lähes 200. Nokia Missio, ja myöhemmin Missiomaailma, on ollut alkuajoista saakka ylläpitämässä kotia. Kun haastattelimme lapsia, he muistivat kiittää joka välissä siitä huolenpidosta, mitä suomalaiset ovat antaneet.

Ainoa kristillinen lastenkoti

Deporah on ainoa kristillinen lastenkoti Jeyporessa. Suurissa kaupungeissa niitä on monia, mutta näille syrjäisille seuduille ei ole kovin paljon tulijoita. Deporahia voisi luonnehtia ihan syyllä Jumalan rakkauden tyyssijaksi keskellä syvää Intiaa.

Sydämellisiä lapsia

Puhuimme lasten kanssa ja rukoilimme heidän puolestaan - ja he halusivat rukoilla myös meidän puolesta. Sen he tekivätkin voimallisesti. Lapset olivat iloisia, sydämellisiä ja vaikuttivat hyvinvoivilta.

Pastori Raju kertoi, että yli 80%:lla lapsista on hindutausta, ja että melkein kaikki ovat kuulleet Jeesuksesta vasta lastenkotiin tultuaan. Raju kertoi myös, että Deporahiin valitut lapset ovat kaikki äärimmäisen köyhistä perheistä, useimmiten maaseudun alkeellisista kylistä.

Kenelläkään heistä ei olisi mahdollista käydä koulua ilman Deporahia.

Osa lapsista on täysin orpoja, osalla on perheenä sukulaiset ja osalla vanhemmat on elossa.

Rakennus

Nokia Missio osti nykyisen lastenkotirakennuksen usea vuosi sitten, koska aiempi vuokrattu tila oli turvaton ja huonossa kunnossa. Länsimaalaisin silmin rakennus on vielä melko vaatimaton, jossa on vain kaikkein välttämättömin. Tytöt asuvat tässä rakennuksessa. Pojille on vuokrattu oma talo, koska he eivät mahdu samaan rakennukseen. Siinä olisikin suuri rukousaihe, jotta kaikki saataisiin saman katon alle.

Intia

Intia on vastakohtien maa. Rikkailla on kaikki ja köyhillä ei ole juuri mitään. Kastiajattelu on edelleen läsnä jokapäiväisessä elämässä. Matkalla Jeyporeen näimme kauniita vuoristomaisemia, mutta myös monenlaista kurjuutta. Oli hätkähdyttävää kohdata lähes vaatteettomia ihmisiä makaamassa tienvarsilla vain odottamassa kuolemaa, tai huumattuja lapsia kerjäämässä rahaa isännilleen. Kun näin tämän, ymmärsin millainen merkitys Deporahin kaltaisella lastenkodilla voi olla. Kaikkia emme voi auttaa, mutta varmasti heitä, jotka Jumala on meille osoittanut.

Pertti Muikku


Tämä tyttö kauppasi ruuhkassa autoilijoille Intian lippuja. Vain harvalla köyhän perheen lapsella on mahdollisuus käydä koulua. (Kuva: Pertti Muikku)

Missiomaailma Intiassa

  • Deborah-lastenkoti Jeyporessa
  • Kummiohjelma
  • Evankeliointikampanjat